Selecteer een pagina

De Avonturier

1x Lamme Goedzak 7,0% 

Een vol blond bier gebrouwen in de Scheldebrouwerij te Meer, België. Fris in de neus met een lange nasmaak met fruitige en bittere tonen. Het bier is vernoemd naar de Lamme Goedzak, een personage uit het boek “De legende van de Uilenspiegel”. Hij is een zachtmoedige man die op zijn gemak van het leven geniet, net zoals dit biertje gedronken moet worden. 

1x Corsendonk Agnus 7,5%

Gebrouwen in de Belgische Ardennen en door de Trappisten erkend als abdijbier. Een heerlijk, pittig, lichtgeel bier van hoge gisting. Het aroma bestaat uit bloemen en heeft iets weg van citrus.

1x Grottenbier Santé 6,5% 

Dit kruidige bruine bier met toetsen van chocolade en karamel werd ontwikkeld door Pierre Celis, geproduceerd bij de Kazematten brouwerij te Ieper, België. Hij was een legendarische Vlaamse bierbrouwer die bekend is geworden door de popularisatie van witbier. Grottenbier wordt gelagerd in de mergelgrotten 42 meter onder de grond waarbij het constant ongeveer 11 graden celcius is. De flessen staan hier geplaatst op pupiters (champagnerekken) en worden regelmatig gedraaid, een techniek wat meneer Celis afkeek bij traditionele champagneproducenten.

1x Piraat 10,5%

Door het succes van Gulden Draak creëerde brouwerij van Steenberge in 1988 het bier “Piraat”. De brouwer Jozef van Steenberge gebruikte de gisten als wordt gebruikt in de Gulden Draak maar verwerkte deze tot een uniek amberkleurig topbier. Het resultaat is een goed doordrinkbaar maar sterk bier die de naam Piraat waardig is.

1x Kees Export Porter 1750. 10,5%

Gebrouwen naar een oud Engels recept voor de export naar Rusland. Een vol romige porter met toetsen van koffie en chocolade. Kees is een jonge “craft beer” brouwerij uit Middelburg.

1x willekeurig speciaalbier glas