Selecteer een pagina

De liefhebber mix

1x Wipers Times 6,2%

Een 4-granen blond bier van hoge gisting. Vernoemd naar een satirische krant, geschreven door Britse militairen aan het westelijk front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij werd gedrukt op een achtergelaten drukpers, gevonden in de ruïnes van Ieper. Vandaar de naam met de klassieke Britse, verkeerde, uitspraak van Ypres als “waaipers”. (Tip: er is ook een film uitgebracht over de krant uit 2013!

1x Dikke Mathile 6,0%

Gebrouwen door brouwerij Strubbe in Ichtegem, België, in opdracht van een aantal Oosterendse bierliefhebbers met de bedoeling om een Oosterends bier te brouwen. Op het etiket staat het casinogebouw en het beeld “De Zee” van beeldhouwer George Grard, dit beeld wordt ook wel Dikke Mathile genoemd. Een lekker karamelachtig amberkleurig biertje met een iets zurige afdronk.

1x Gouden Carolus 8,5% 

Donker robijnrood biertje van brouwerij “Het Anker”, vernoemd naar keizer Karel de Grote. Elke Belgische stad had vroeger haar brouwerijen en eigen stadsbier, zo ook Mechelen, destijds hoofdstad van de Nederlanden. Donkere, evenwichtig gedoseerde karamel- en aromatische mouten zorgen, in combinatie met een traditionele hoge gisting, voor een uniek bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt.

1x Gulden Draak 10,5%

Een amberkleurige tripel uit Gent. Volgens de legende versierde de vergulde draak de voorsteven van het schip waarmee de Noorse koning Sigurd Magnusson in 1111 op kruistocht voer. Dit beeld is door berovingen op de koepel van de Aya Sophia in Constantinopel terecht gekomen, waarna de Vlaamse graaf Boudewijn IX het pronkstuk liet overbrengen naar de Vlaamse gewesten waar de Noorse draak uiteindelijk in handen viel van de Bruggelingen. Na de slag op het Beverhoutsveld in 1382 haalden de Gentenaars de draak als oorlogsbuit binnen en plaatsten deze op het Belfort. Daarna heeft de draak bijna 700 jaar over de stad Gent gewaakt, waar hij nog altijd staat. Een hele reis door de geschiedenis heeft deze draak gemaakt om uiteindelijk hét symbool te worden van dit heerlijke Gentse bier.

1x La Trappe Quadrupel 10% 

Een van de twee Nederlandse trappistenbieren, gebrouwen in Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven te Berkel-Enschot. Een donker trappistenbier, zwaar en stevig met een volle, verwarmende, intense smaak. Moutig met zoete tonen van dadels, vijgen en karamel en een lange, zachte afdronk.

1x willekeurig speciaalbier glas