Selecteer een pagina

Typische bierendrinker

1x Vedett IPA 6,0%

Een zeer toegankelijke India Pale Ale. Goed doordrinkbaar en vol van smaak, fris, zacht en mooi rond bitter. IPA is ontstaan tijdens de 17e eeuw toen Engeland overzeese koloniën had. De brouwers uit het stadje Burton-on-Trent brouwden destijds uitsluitend voor de Oost-Indische Compagnie. Om dit bier uiteindelijk bij de Britten te krijgen was een schip bijna vijf maanden onderweg, veel te lang natuurlijk om gewoon bier goed te houden. Door extra hop toe te voegen aan het bier bleef het langer goed door de conserverende werking hiervan. Hierdoor krijgt de IPA ook zijn bittere smaak.

1x Westmalle Dubbel 7,0%

Een donker roodbruine trappistenbier met toetsen van karamel, mout en fruit. De monniken van Westmalle brouwen sinds 1856 een donker trappistenbier naast hun bestaande maaltijdbier. In 1926 passen ze het recept aan en brouwen ze het bier wat zwaarder door de ingrediënten te verdubbelen, zo kwam het bier aan zijn naam “Dubbel”. Dit recept is nog altijd de basis voor de Westmalle Dubbel die we vandaag de dag kennen.

1x Tripel Karmeliet 8,4%

Een Belgisch bier sinds 1996 op de markt. Het is een tripel waarin behalve gerst ook tarwe en haver zijn gebruikt. Een complex goud- tot bronskleurig bier met een overvloedig kruidig en fruitig karakter met toetsen van banaan en vanille. Kenmerkend is ook het glas waaruit men een Tripel Karmeliet drinkt. Wanneer men het glas leegdrinkt met het Karmeliet embleem centraal vooraan kan een lijn waargenomen worden aan de binnenkant van het lege glas. De legende gaat dat indien men hier nog steeds een min of meer horizontale lijn in herkent er gerust een nieuwe Tripel Karmeliet uitgeschonken mag worden… Gebrouwen door brouwerij Bosteels in Buggenhout. Een ander bekend bier van deze brouwerij is Pauwel Kwak.

 

1x willekeurig speciaalbier glas